Nový e-book je tu a je jím Vyrovnaná kuchařka

Kuchařka s více než devadesáti recepty od snídaní, přes hlavní jídla až po dezerty je nyní dostupná v eshopu a získat jí můžete v elektronické podobě ve formátu pdf. Nenabízí ale jen recepty, nabízí mnohem více v podobě manifestu stravování, který shrnuje základní a nejdůležitější aspekty nastavení dlouhodobě udržitelného zdravého stravování a životního stylu.

Nápad na sepsání kuchařky jsem držela v hlavě už docela dlouho. Vařím ráda, pro sebe i pro ostatní, ráda jím a ráda trávím čas u jídla s rodinou a příteli. Mnoho fotek svých jídel jsem proto dávala i na sociální sítě a netrvalo dlouho a nahromadila se mi slušná sbírka dotazů na recepty, tipy kde nakupovat jednotlivé suroviny a potraviny a také to, jak je nejlépe zpracovat.

Autenticita podle mně

Drobným háčkem pro mě ale byla skutečnost, že v kuchyni obvykle předvádím solidní free style. Samozřejmě vycházím z receptů, které mě naučila moje mamka, nebo kterými jsem se inspirovala v kuchařkách, časopisech a kuchařských pořadech, ve výsledku ale vždy vařím od oka a primárně z toho, co mám k dispozici. Na druhou stranu ale byla právě tato skutečnost důvodem k hledání nové cesty při zpracovávání finálního e-booku.

Kuchařka proto shrnuje mé nejoblíbenější a nejčastěji připravované recepty, které ve většině případů zcela korespondují s pravidly, které ctím. A nemyslím tím jen stravovací směr, mnohem důležitější než ten, je to, co leží v základech:

  • kvalita a původ surovin a potravin
  • volba lokálních a sezónních potravin

Určitý odraz stravovacího stylu, který je vhodný právě pro mne a eliminace potravin, které mi nedělají příliš dobře a jsem zvyklá je výrazně omezovat, se ale v kuchařce projevují. Není to ale rozhodně nic, co by jakkoli vadilo komukoli jinému – ať už zdravému člověku, který si může v rozumné míře dovolit konzumovat cokoli, nebo člověku, který se od takových eliminací může odrazit dále. Jedná se zejména o omezení lepku a rafinovaného cukru.

Více informací o naprostých základech ve stravování, které považuji za mnohem důležitější, než individuální nastavení stravovacího směru a eliminací potravin (protože bez základů to kvalitně nejde nikdy), si můžete přečíst ve článku Stravování 1.0.1. Jedná se o stejné principy, které jsou použité ve Vyrovnané kuchařce.


Na co se kuchařka (ne)zaměřuje?

Jedná se o základní produkt, který ocení naprosto všichni, kteří se zajímají o zdravé stravování a vaření.

Vyrovnaná kuchařka se nezaměřuje na žádný výživový směr, ale zaměřuje se na to nejdůležitější:

  • výběr skutečných surovin a základních potravin, nikoli průmyslově zpracovaných potravin, náhražek a polotovarů
  • vaření z převážně čerstvých surovin
  • přednostní volba lokálních a sezónních potravin
  • různé druhy přípravy

Co Vyrovnaná kuchařka obsahuje?

  • celkem 94 receptů
  • 22 receptů na snídaně a menší jídla
  • 10 receptů na polévky
  • 8 receptů na saláty
  • 30 receptů na hlavní jídla
  • 12 receptů na přílohy
  • 11 receptů na dezerty
  • jídla studené i teplé kuchyně
  • veganská, vegetariánská i masitá jídla


K čemu vás bude kuchařka motivovat?

Mým cílem nebylo vytvořit jen obyčejnou kuchařku s pevně danými recepty, ale vytvořit knihu, která bude navíc obsahovat celou řadu tipů a bude vás motivovat k vědomějšímu vaření a svobodě v úpravě receptů.

  • k úpravám vstříc vašim stravovacím potřebám, pokud už máte v této oblasti jasno
  • k eliminaci a náhradě potravin, které jsou pro vás nevhodné
  • k využívání různých druhů čerstvých potravin, které ladí k sezóně
  • ke změnám způsobů přípravy a jejich střídání, protože rovnováha je důležitá
  • k vyhledávání lokálních prodejců kvalitních potravin a rozšiřování si povědomí o tom, jaké faktory jsou skutečně důležité pro určování hodnoty jídla, které konzumujete
  • k vaření ze surovin, které jsou aktuálně k dispozici

Co Vyrovnaná kuchařka obsahuje navíc?

Informace jsou cenná věc, Vyrovnaná kuchařka proto obsahuje i 10 pilířů zdravého stravování a prostředek, jak zhmotnit svou motivaci ke zlepšení svého vaření a výběru surovin.

Nad rámec receptů v kuchařce najdete ještě:

  • manifest stravování s deseti pilíři zdravého stravování
  • pracovní list, do kterého si můžete zapisovat veškeré své nápady a úpravy receptů
  • celou řadu tipů k úpravě jednotlivých surovin, jejich nahrazení, ochucování pokrmů, nebo prostě jen „fun facts“

Pro koho je kuchařka vhodná?

Kuchařka je vhodná pro všechny!

  • Pro ty z vás, kteří tápou mezi dietami a stravovacími doporučeními a ve skutečnosti ani nezačali od základů
  • Pro ty z vás, kteří se v základech orientujete a chcete začít o jídle přemýšlet svobodně
  • Pro ty z vás, kteří znáte své stravovací nároky a omezení a můžete kuchařku využít pro rozšíření inspirace

VYROVNANÁ KUCHAŘKA JE NYNÍ V E-SHOPU!

Vyrovnanou kuchařku v podobě elektronické publikace najdete v obchodě myjsme, po zakoupení obdržíte e-mail s odkazem ke stažení souboru ve formátu pdf.

Kuchařku můžete stáhnout a prohlížet v jakémkoli ze svým elektronických zařízení, nebo si ji můžete vytisknout a používat jí v papírové podobě.

V případě jakýchkoli dotazů, nebo technických problémů mě neváhejte kontaktovat skrze e-mailovou adresu jana@myjsme.cz, nebo ve zprávě na sociálních sítích.

Ať Vám kuchařka dobře slouží a jídlo chutná!

Jedna odpověď na “Nový e-book je tu a je jím Vyrovnaná kuchařka”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *