Kuchařka s více než devadesáti recepty od snídaní, přes hlavní jídla až po dezerty je nyní dostupná v eshopu a získat jí můžete v elektronické podobě ve formátu pdf. Nenabízí ale jen recepty, nabízí mnohem více v podobě manifestu stravování, který shrnuje základní a nejdůležitější aspekty nastavení dlouhodobě udržitelného zdravého stravování a životního stylu.
Nápad na sepsání kuchařky jsem držela v hlavě už docela dlouho. Vařím ráda, pro sebe i pro ostatní, ráda jím a ráda trávím čas u jídla s rodinou a příteli. Mnoho fotek svých jídel jsem proto dávala i na sociální sítě a netrvalo dlouho a nahromadila se mi slušná sbírka dotazů na recepty, tipy kde nakupovat jednotlivé suroviny a potraviny a také to, jak je nejlépe zpracovat.
Autenticita podle mně
Drobným háčkem pro mě ale byla skutečnost, že v kuchyni obvykle předvádím solidní free style. Samozřejmě vycházím z receptů, které mě naučila moje mamka, nebo kterými jsem se inspirovala v kuchařkách, časopisech a kuchařských pořadech, ve výsledku ale vždy vařím od oka a primárně z toho, co mám k dispozici. Na druhou stranu ale byla právě tato skutečnost důvodem k hledání nové cesty při zpracovávání finálního e-booku.
Kuchařka proto shrnuje mé nejoblíbenější a nejčastěji připravované recepty, které ve většině případů zcela korespondují s pravidly, které ctím. A nemyslím tím jen stravovací směr, mnohem důležitější než ten, je to, co leží v základech:
- kvalita a původ surovin a potravin
- volba lokálních a sezónních potravin
Určitý odraz stravovacího stylu, který je vhodný právě pro mne a eliminace potravin, které mi nedělají příliš dobře a jsem zvyklá je výrazně omezovat, se ale v kuchařce projevují. Není to ale rozhodně nic, co by jakkoli vadilo komukoli jinému – ať už zdravému člověku, který si může v rozumné míře dovolit konzumovat cokoli, nebo člověku, který se od takových eliminací může odrazit dále. Jedná se zejména o omezení lepku a rafinovaného cukru.
Více informací o naprostých základech ve stravování, které považuji za mnohem důležitější, než individuální nastavení stravovacího směru a eliminací potravin (protože bez základů to kvalitně nejde nikdy), si můžete přečíst ve článku Stravování 1.0.1. Jedná se o stejné principy, které jsou použité ve Vyrovnané kuchařce.

tor -->
Na co se kuchařka (ne)zaměřuje?
Jedná se o základní produkt, který ocení naprosto všichni, kteří se zajímají o zdravé stravování a vaření.
Vyrovnaná kuchařka se nezaměřuje na žádný výživový směr, ale zaměřuje se na to nejdůležitější:
- výběr skutečných surovin a základních potravin, nikoli průmyslově zpracovaných potravin, náhražek a polotovarů
- vaření z převážně čerstvých surovin
- přednostní volba lokálních a sezónních potravin
- různé druhy přípravy
tor -->
Co Vyrovnaná kuchařka obsahuje?

- celkem 94 receptů
- 22 receptů na snídaně a menší jídla
- 10 receptů na polévky
- 8 receptů na saláty
- 30 receptů na hlavní jídla
- 12 receptů na přílohy
- 11 receptů na dezerty
- jídla studené i teplé kuchyně
- veganská, vegetariánská i masitá jídla
tor -->
K čemu vás bude kuchařka motivovat?
Mým cílem nebylo vytvořit jen obyčejnou kuchařku s pevně danými recepty, ale vytvořit knihu, která bude navíc obsahovat celou řadu tipů a bude vás motivovat k vědomějšímu vaření a svobodě v úpravě receptů.
- k úpravám vstříc vašim stravovacím potřebám, pokud už máte v této oblasti jasno
- k eliminaci a náhradě potravin, které jsou pro vás nevhodné
- k využívání různých druhů čerstvých potravin, které ladí k sezóně
- ke změnám způsobů přípravy a jejich střídání, protože rovnováha je důležitá
- k vyhledávání lokálních prodejců kvalitních potravin a rozšiřování si povědomí o tom, jaké faktory jsou skutečně důležité pro určování hodnoty jídla, které konzumujete
- k vaření ze surovin, které jsou aktuálně k dispozici
tor -->
Co Vyrovnaná kuchařka obsahuje navíc?
Informace jsou cenná věc, Vyrovnaná kuchařka proto obsahuje i 10 pilířů zdravého stravování a prostředek, jak zhmotnit svou motivaci ke zlepšení svého vaření a výběru surovin.

Nad rámec receptů v kuchařce najdete ještě:
- manifest stravování s deseti pilíři zdravého stravování
- pracovní list, do kterého si můžete zapisovat veškeré své nápady a úpravy receptů
- celou řadu tipů k úpravě jednotlivých surovin, jejich nahrazení, ochucování pokrmů, nebo prostě jen „fun facts“
tor -->
Pro koho je kuchařka vhodná?
Kuchařka je vhodná pro všechny!
- Pro ty z vás, kteří tápou mezi dietami a stravovacími doporučeními a ve skutečnosti ani nezačali od základů
- Pro ty z vás, kteří se v základech orientujete a chcete začít o jídle přemýšlet svobodně
- Pro ty z vás, kteří znáte své stravovací nároky a omezení a můžete kuchařku využít pro rozšíření inspirace
tor -->
VYROVNANÁ KUCHAŘKA JE NYNÍ V E-SHOPU!
Vyrovnanou kuchařku v podobě elektronické publikace najdete v obchodě myjsme, po zakoupení obdržíte e-mail s odkazem ke stažení souboru ve formátu pdf.
Kuchařku můžete stáhnout a prohlížet v jakémkoli ze svým elektronických zařízení, nebo si ji můžete vytisknout a používat jí v papírové podobě.
V případě jakýchkoli dotazů, nebo technických problémů mě neváhejte kontaktovat skrze e-mailovou adresu jana@myjsme.cz, nebo ve zprávě na sociálních sítích.
Ať Vám kuchařka dobře slouží a jídlo chutná!

Jedna odpověď na “Nový e-book je tu a je jím Vyrovnaná kuchařka”